фев 192015
 

Завръщането на Alpine в моторния спорт бе обявено в началото на 2013 и оттогава бяха пожънати дълъг списък от топ резултати, включително ELMS титлите през 2013 и 2014, както и класиране на подиума в клас LM P2 в „24 часа на Льо Ман“ през 2014.

EUROPEAN LE MANS SERIES 2014 - CIRCUIT PAUL RICARDС тези два успешни сезона зад гърба си, Alpine реши да качи програмата си с едно стъпало по-нагоре през 2015, когато Alpine A450b ще се появи във всичките осем кръга на FIA World Endurance Championship (WEC), кулминацията от които е „24 часа на Льо Ман“

“Световният шампионат представлява напълно ново предизвикателство,” заяви Бернар Оливие, Главен изпълнителен директор на Alpine. “Контекстът ще е много различен, защото целта ни ще е да извоюваме име в клас LM P2. Това ще е шанс за нас не само да продължим да се учим, но и да демонстрираме нашите възможности в части от света, които са важни за нашия бранд. Тази програма ще подсили имиджа на Alpine по целия свят.”

“Това е голяма стъпка,” отбелязва Филип Сино, тим-шеф Signatech-Alpine. “Участието ни във FIA WEC е логичен ход, който е в съответствие с амбициите на марката. Целта ни продължава да е победата, но състезанията на световно ниво изискват скромност. С календар от осем състезания, включително Льо Ман, ключовата дума, разбира се, ще е „издръжливост“. Правилата означаваха, че трябваше да ревизираме пилотския си екип, поради което към Нелсон 2014_so24_pilotevincentcapillaire__057976300_2019_23042014Панчиатичи и Пол-Луп Шатин ще се присъедини Венсан Капилер. Той е много силен пилот, когото наблюдаваме от известно време. Венсан свърши чудесна работа миналата година, затова искахме да работим с него. Смятам, че тези трима френски пилоти формират страхотен отбор!”

Венсан Капилер, който спечели ELMS състезание през 2014 и който финишира четвърти в LM P2 класа миналия юни в Льо Ман, ще бъде „сребърният“ пилот на Signatech-Alpine, докато Нелсон Панчиатичи и Пол-Луп Шатин получиха съответно „платинен“ и „златен“ статут.

Официалният предсезонен тест на световния шампионат е плануван за 27-28 март на пистата „Пол Рикар“ в южната част на Франция.