авг 202014
 

Une-directКевин Магнусен, шампионът от сериите Formula Renault 3.5 се прехвърли във Формула 1 през зимата. Датчанинът се присъедини към екипа на McLaren и направи сензационен дебют с място в топ 3 на първото си Гран При. От тогава той поддържа място в топ 10.

От малък Кевин Магнусен участва в света на моторните спортове.  Желанието и решителността на Кевин да достигне върха в автомобилните състезания нараства година след година. Захваща се с едноместните състезания през 2008 г. и печели датския Формула Ford Championship. В края на годината тества Formula Renault 2.0 в португалските зимни серии.

През 2009 г. младият датчанин твърдо се утвърждава и заема второ място в NEC, благодарение на постоянството си. Също така взима участие в изключително конкурентната Eurocup Formula Renault 2.0, отбелязайки финал на подиума в Льо Ман.

resize-Photo-21

През следващата година той завършва на трето място в немското F3 първенство, а през 2011 г. заема второ в британските F3 серии. През 2012 г. се завръща в World Series by Renault в категория Formula Renault 3.5 Series с тима Carlin. В първото си състезание Motorland Aragon Кевин постига първия си топ-3 финал. Месец по-късно поставя два полпозишъна и отбелязва победа във Formula Renault 3.5 Series на Спа  условия на силен дъжд! Завършва обучителния си сезон на седмо място в първенството, което по негово мнение са „разочароващи резултати“. Магнусен обаче е награден с първия си тест във Формула 1 в Абу Даби с McLaren, като част от програмата за бъдещи шампиони на British Squad.

 
resize-Photo-41През 2013 г. той се присъединява към отбора ДАМС и започва сезона по-мотивиран от всякога, след като е измежду първите по време на зимните тестове. Младият датчанин променя подхода си с френския отбор и използва опита си да подобри постоянството си, вместо да се фокусира над победи. Той започва сезона с две победи на Монца и Motorland Aragon, повеждайки класацията. В Монако минава покрай карирания флаг четвърти, а след това в Spa – отново победа. Губи челно място в класацията след състезанието на Moscow Raceway, където финишира извън точките, но след това си го възвръща с поредица от пет победи, включително на мократа настилка на Хунгароринг, където стартира назад в колоната. Усилията му са възнаградени на финалния кръг в Барселона, където печели състезанието и титлата във Formula Renault 3.5 Series.

Скоро след спечелването на титлата Магнусен е официално обявен като един от пилотите на McLaren за Formula 1 World Championship през 2014. С колата му с номер 20, същият, с който спечели Formula Renault 3.5 Series, датчанинът завърши първото си Гран При на второ място, първият новобранец  с такова постижение след  Жак Вилньов през 1996! Докато цялостното представяне на отбора е паднало оттогава, Магнусен отбелязва точки на пет други състезания и поддържа позицията си в топ 10 на световния шампионат. Историята на младата надежда е едва в началото си!