юли 292014
 

 

Daniel_Ricardo

Пилотът на Infiniti Red Bull Racing-Renault Даниел Рикардо постигна победа на пистата Хунгароринг по време на състезанието за Голямата награда на Унгария. Победата на Рикардо, която е и втора за отбора и двигателите Renault Energy F1-2014 през този сезон, дойде след вълнуващата му битка за първото място с Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън.

Себастиан Фетел осигури седма позиция за Infiniti Red Bull Racing, а Жан-Ерик Верн – девета за Scuderia Toro Rosso, поставяйки три двигателя Renault Energy F1-2014 в челната десетка.
Резултатите от последното състезание затвърждават второто място на Infiniti Red Bull Racing в шампионата при конструкторите и третото място на Даниел Рикардо в класирането сред пилотите.

 

 

Red Bull car

Red Bull Renault

Даниел Рикардо се справи безупречно с променливите условия на пистата и поведе колоната през деветата обиколка по време на първото излизане на колата за сигурност. Той запази челна позиция до второто излизане на колата за сигурност и направи третото си спиране в бокса през финалната третина на състезанието. Австралиецът надви Розбърг в битката за третото място, а след това през 67-мата обиколка предприе смел ход спрямо Хамилтън – за второто. В следващата обиколка изпревари Алонсо при спирането за първи завой и бързо набра преднина от пет секунди пред него, осигурявайки втора победа за кариерата си и двигателите Renault Energy F1-2014.

Себастиан Фетел се намираше в челната тройка до излизането на първата кола за сигурност. Влизането му в бокса го върна назад в колоната, насред ожесточена битка за четвъртото място между Верн, Розбърг и Хамилтън. По време на втората част от състезанието Фетел мина през влажен бордюр и се размина за малко със стената на бокса. Последвалото завъртане го свали до 13-та позиция, която той успя да навакса до 7-ма.

Жан-Ерик Верн от Scuderia Toro Rosso се бори за първото място с Фернандо Алонсо по време на първата част от състезанието. Французинът запази второто място докато спиране в бокса не го свали надолу в челната десетка. Благодарение на темпото си финишира на девета позиция. Даниил Квят имаше неприятности още на старта след като двигателят на болида му отказа. Въпреки това руснакът успя да премине четиринадесети покрай карирания флаг.