ное 052013
 

AsphaltФеновете на видео игрите имат още една причина да очакват с нетърпение 2014. Първият ъпдейт на Asphalt 8: Airborne прави играта единствената, в която участва Clio R.S. 200 EDC, последният спортен модел, лансиран през 2013 от Renault Sport.

Играта е достъпна в App Store и през Google Play. Лансирането й ще съвпадне с организацията на състезание, инициирано от Renault Sport, в което наградата ще е истинско Clio R.S. 200 EDC.

Следвайки успеха на Alpine A110-50 в играта Asphalt 7: Heat, Renault Sport и Gameloft – водещ световен издател на дигитални и социални игри – работиха в тясно сътрудничество, за да добавят Clio R.S. 200 EDC към 47-те спортни автомобили, налични в последната игра от сериите.

Clio R.S. 200 EDC е последният модел, разработен от Renault Sport Technologies. В допълнение към своите изключителни динамични характеристики и гъвкавост, той включва редица високотехнологични функции за забавление, като планки за смяна на предавките от волана, R.S. Monitor 2.0 – система за събиране на данни – и R.S. Drive бутон, адаптиращ автомобила към начина, по който искате да шофирате (Normal – Sport – Race).

Renault Sport споделя с Gameloft дух на общност, която събира спортните автомобили и феновете на видео игрите.

Аркадна игра с върховни технологии

Asphalt 8: Airborne, последната игра в успешните серии на Gameloft, позволява на геймърите да се състезават в аркадни състезания, както никога досега благодарение на нов, много бърз енджин и нови игрови режими.

Благодарение на този ъпдейт, феновете на Clio R.S. 200 EDC ще могат да изпълняват спиращи дъха въздушни скокове, движейки се във въздуха по начин, който е невъзможен в реалния живот.

“За мен най-приятният аспект от този проект бе да убедим Renault Sport да включим Clio R.S. 200 EDC в играта, в която автомобилът ще прекара основна част от времето летейки във въздуха, докато инженерите на Renault Sport са много по-известни с опита си в конструиране на шасита и окачване!” отбелязва Джофри Вион, Client & Digital Marketing Manager, Gameloft.

“Щастливи сме, че можем да предложим на феновете си, и тези на Renault, шанса да управляват Clio R.S. 200 EDC в Asphalt 8: Airborne. Продължаваме да актуализираме сериите с все по-пълен каталог от автомобили и нови, спиращи дъха игрови режими,“ добавя Александре Тап, VP Brand & Partnership, Gameloft.

Разработчиците на Gameloft внедриха нови Hi-Fi звуци от работата на двигателите, за да гарантират още по-реалистично звуково потапяне.

Функция мултиплеър и фантом предизвикателства

Като се има предвид, че би било грубо да не споделиш страстта си към шофирането, мултиплеър режимът позволява на до 8 геймъра да се състезават един срещу друг в едно и също състезание или в асинхронни предизвикателства. Играта също така позволява на геймърите да сравняват своите най-добри резултати с тези на приятели и шофьори по целия свят.

Виртуалният свят среща реалния живот

Източник на вдъхновение за екипите на Renault Sport Technologies, Asphalt 8: Airborne ще оживее под формата на видео, озаглавено „Challenge Us If You Can! #4“.

Четвъртото от сериите видеа, пораждащи т. нар. „домино ефект“ след споделяна в социалните мрежи, е произведено от Renault Sport. То поставя Clio R.S. 200 EDC в центъра на екшъна и илюстрира партньорството на компанията с Gameloft. Еклектична селекция от пилоти влизат зад волана на Clio R.S. 200 EDC, като се изпращат многобройни препратки към самата видео игра.
Тези пилоти идват от много различни поприща:
o Шарл Пик, Ф1 пилот за Caterham F1 Team
o Жан Раньоти, легендарен рали пилот и амбасадор на Renault Sport
o Нелсон Панчиатичи, продукт на сериите Formula Renault 3.5
o Марго Лафит, пилот и журналист
o Дмитри Манджиагали, дизайнер на Gameloft, отговорен за интеграцията на Clio R.S. в Asphalt 8: Airborne
o Mарко Принс, актьор и вокалист на групата FFF

Десетдневно състезание, което ще бъде лансирано в Европа, ще направи един играч на Asphalt 8: Airborne собственик на истинско Clio R.S. 200 EDC.

Новият ъпдейт Asphalt 8: Airborne може да се изтегли от App Store, а скоро ще е достъпен и на Google Play.

За Gameloft:

Водещ световен издател на дигитални и социални игри, Gameloft® се утвърди като един от водещите иноватори в своята област от 2000 насам. Gameloft създава игри за всички дигитални платформи, включително мобилни телефони, смартфони и таблети (в това число Apple® iOS и Android® устройства), декодери и свързани телевизори. Gameloft управлява свои собствени установени франчайзи, каквито са Asphalt®, Order & Chaos, Modern Combat или Dungeon Hunter, и си партнира с основни притежатели на права, в това число Universal®, Illumination Entertainment®, Disney®, Marvel®, Hasbro®, FOX®, Mattel® и Ferrari®.

Gameloft присъства във всички държави, дистрибутира своите игри в над 100 страни и за нея работят над 5000 дивелъпъри.

Gameloft е листвана на NYSE Euronext Paris (Euronext: GFT.PA, Bloomberg: GFT FP, Reuters: GLFT.PA). Gameloft is traded OTC in the US (sponsored Level 1 ADR ticker: GLOFY).