май 222013
 

Renault_47224_global_enВтора поредна година Mégane R.S. ще се предлага в цветовете на Red Bull Racing. В типичния за Renault Sport стил, тази атрактивна лимитирана серия е оборудвана с новаторска технология.

Ексклузивен външен вид, резултат от комбинирания принос на дизайнерските екипи на Renault и Red Bull Racing
Ексклузивната Crépuscule Blue боя е вдъхновена от известните цветове на отбора, докато Red Bull Racing графиките отзад и отстрани са допълнителни отличителни характеристики на тази лимитирана серия. В допълнение на своите спортни предимства, той изпъква и като особено елегантен, благодарение на екстериорните Platinum Grey детайли (F1 сплитер, дръжки на вратите, кутии на страничните огледала и заден спойлер), които чудесно хармонизират с Crépuscule Blue цвета на купето. Не на последно място, монохромен лавров венец на задните странични прозорци напомня за Световната титла при конструкторите за 2012.

Renault_47413_global_enИнтериорът на новата лимитирана серия се предлага с множество ексклузивни характеристики, в това число Red Bull Racing брандиране върху алуминиевата облицовка на праговете и стелките. Същото лого се появява върху подглавниците на седалките Recaro, които са облицовани с нова кожено/платнена тапицерия.

Искате да подобрите рекорди? Mégane R.S. Red Bull Racing RB8 е стандартно „обут“ със същите Bridgestone гуми, които помогнаха на Mégane Trophy да запише нова рекордна обиколка на „Нюрбургринг“. Високоскоростните гуми са монтирани на ексклузивни 19-цолови черни лети джанти със сиви ивици.

Високотехнологична бордова технология благодарение на Renault R-Link и R.S. Monitor 2.0
Renault_47414_global_enТази лимитирана версия бележи наличието на вградения в таблото R-Link мултимедиен таблет за всички Mégane R.S. Шестте функции на системата (навигация, телефония, мултимедия, автомобил, системи и R-Link Store каталог за приложения) се контролират чрез сензорния дисплей, функцията за гласови команди или чрез джойстика, разположен на централната конзола.

Заедно с R-Link, сега се предлага и 2.0 версията на R.S. Monitor, която феновете на спортното шофиране ще оценят високо. Благодарение на TomTom Live навигационната система, която е вградена в R-Link система, на собствениците вече няма да се налага да избират между това дали да използват навигацията или бордовата телеметрична система.

Ново за R.S. Monitor 2.0
• Нов, по-лесен и интуитивен интерфейс, който използва 7-инчовия цветен дисплей на R-Link,
• Специална Red Bull Racing начална страница,
• Част от информацията се изобразява в 3D формат,
• Данните могат да се записват на USB стик,
• Плюс обичайния достъп до информация в реално време за мощност, времена за ускорение от 0 до 100 км/ч, GG диаграми и т.н.

Renault_47222_global_enMégane R.S. преди всичко

Лимитираната версия предлага в един пакет същите фундаментални характеристики на Mégane R.S., в това число Cup шаси, диференциал с ограничено приплъзване, 2.0 16V двигател с 265 к.с. със Stop&Start (разход на гориво: 7,5 л/100 км* / CO2 емисии: 174 г/км*) и запазената марка технологии на Renault Sport.

Лимитираната серия Mégane R.S. Red Bull Racing RB8 ще бъде изтеглена от пазара на 30 септември 2013.

За Renault във Ф1: 11 титли** за 35 години

Renault_47225_global_enКато Световен шампион при конструкторите за трета поредна година с Red Bull Racing и Себастиан Фетел, Renault е единственият масов производител, който е побеждавал премиум и специализираните марки във върховния автомобилен спорт. Рекордите на марката датират от много по-отдавна. С 500 старта зад себе си, двигателите Renault могат да се похвалят с ненадминат рекорд. Превъзходството на Renault като доставчик на двигатели е пожънало 151 победи,200 полпозишъна, 11 конструкторски титли и 10 титли при пилотите, и всичко това за 35 години. Този рекорд е плод от работата и уменията, които Renault натрупа като водещ играч в света на състезателните двигатели. Успехът му може да се сумира в три думи: динамика, ефикасност и надеждност.

* Хомологиран разход на гориво и CO2 емисии

** като самостоятелен отбор или доставчик на двигатели